(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Mart 2014 Favorileri & Yeniler

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Mart 2014 Favorileri & Yeniler

via

Favoriler yazılarını aksatmamaya çalışıyorum, eskiden çok daha dolu dolu yazıyordum ancak bazı aylar yazacak çok bir şey olmuyor, mesela mart 2014. Bu ay kozmetik açısından oldukça verimsizdi benim için, ne sürdüm ne yaptım, kocaman 1 ay nasıl geçti farkında değilim. Pek ten makyajı da yapmadım, çoğu gün farsız çıktım, göz makyajı ve ten makyajı oldukça sade olduğu için bazı günler dudak makyajına yüklendim. Makyajın pek ilgimi çekmediği bir ay oldu, genellikle bahara girerken böyle bir evre oluyor. Her neyse,

Göz makyajı yapmadım dediysem tamamen değil. Göz kapaklarımdaki koyuluğu dengelemek için oldukça doğal bir ton olan Burberry - Gold Trench farı bir çok defa tek başına kullandım.

Gözlere derinlik vermek istediğimde ise uygun bir fırçaya (benim favorim Nars'ın 12 numaralı fırçası) UD Naked Basics paletteki 'faint' rengini alıp crease bölgesine, kaş kemiğinin altındaki çukura uyguladım ve faint harika bir gölge rengi, her kullandığımda bu minicik paleti iyi ki almışım diyorum.

Yine sade ama olaya hafifçe ışıltı katmak istediğimde Chanel krem farlardan emerveille'i parmağımın ucuna alıp hafifçe göz kapağına uyguladım.

Ten makyajı olarak hep hafif ve 'yok gibi' olan ürünleri tercih ettim, bu bakımdan en sevdiklerimden biri kesinlikle Lush - Jackie oates.

Ruj olarak ise elim daha çok canlı renklere gitti, Chanel Rouge Coco Shine - Monte Carlo rengi ve Rouge Allure'lardan Melodieuse.

Sadece benim değil annemin de favorisi olan bir kokuya geçiyorum. Jo Malone'dan son tercihim English Pear & Freesia olmuştu, ilk kullandığım gün, sıktım, evden çıkacağım annem geldi çok güzel bir şey kokuyor bu ne? diye. Benim parfümlerimi kullanma olayı pek yoktur ama bunu çok beğendi, ortak kullanacağız sanırım. :) Benim hala favori Jo Malone kokum Peony & Blush Suede ama. Bu biraz daha keskin bir koku, değişik.

Aslında allık kategorisinde Chanel krem allıklar en sık kullandıklarım ama artık görmekten size de fenalık gelmiştir diyerek son 2-3 aydır en çok kullandığım başka bir allığı ekliyorum, Dior - Rosy Glow.

Oje olarak ayın büyük kısmını bu iki oje ile geçirdim, son 1 ayda çekilen tüm fotoğraflarımda tırnaklarımda ya Chanel - Tapage ya da Essie - Topless & Barefoot var.

Asetonsuz oje çıkarıcılardan sinir krizi geçirmek üzereyken (benri'ninki çıkarmıyor, başka bir markanınki inanılmaz yoğun kokuyor, bir markanınki tırnak etlerimi bembeyaz bırakıyor vs) isyan ettim ve Sally Hansen'ın asetonlusunu aldım. Kat kat daha iyi, çile çekiyormuşum. Inglot'un asetonsuz çıkarıcısı harikaydı aslında, tekrar alabilsem.

Ve mucizevi Dream Cream, yazısını burada okuabilirsiniz.

Ve sevmediklerime gelelim,

Garnier makyaj temizleme suyunu 1 kere kullandım ve dream cream yazısında bahsettiğim olayın sorumlusunun kendisi olduğunu düşünüyorum, çok büyük ihtimalle. Tekrar deneyeceğimi bile sanmıyorum.

Göz makyaj temizleyicisi ise makyajı çıkarmada çok başarısız, iki fazlı olan iyi gibi ama bu, olmamış.

Chanel - Blue Rebel. Chanel ojelerin apayrı bir parlaklıkları var ve renklerini, duruşlarını çok beğeniyorum genel olarak. Ancak Blue Rebel kalıcılık olarak malesef kötü çıktı, 2. günün sonunda tırnaklarımın hali...

Birkaç tane de yeni ürün var.

Chanel - Le Blanc De Chanel Sheer Illuminating Base

Çok uzun zamandır her Chanel standında gözlerim bunu arıyordu, sonunda alabildim! İyice denedikten sonra yorumlayacağım ama şimdilik gayet olumlu, keşke kabı dökmeli değil de pompalı olsaydı.

Sorumlusunu hepimiz tanıyoruz, Görkem. Çok çok güzel bir far, tonu ve renk vermesi harika!

Dior - Creme De Rose Lip Balm.

Sonunda dayanamadım o kadar övgüye, baktım hiç de dudak kremim yok (evet, 1 tane bile lip balmım yoktu), almışken en merak ettiğimi almalıyım dedim. Nasıl derseniz, bence harika! Fiyatına değer mi?, tamamen tercih meselesi, ben aldığım için memnunum, eğer koleksiyon yapmıyorsanız, 1 tane alıp bitene kadar başka almam diyorsanız neden olmasın?

Divergent hakkında çok fazla yorum görüyor ve merak ediyordum! Sonunda aldım ve 2 günde bitirdim! 2 gün benim için oldukça hızlı çünkü sürekli okuyamıyorum, yapacak bir sürü şeyim oluyor ama bulduğum her fırsatta, her arada okudum, gece artık sızana kadar bir sayfa daha bir sayfa daha şeklinde okudum, uykumdan oldum, öyle sürükleyiciydi. Çok beğendim ve serinin 2. kitabını (insurgent - kuralsız) sipariş ettim bile!

Pretty Little Liars'ın sezon finali! Akşam cilt bakımı ve yeşil çay eşliğinde. :-) Ben tüm sezonu çok beğendim aslında, sezon finali de çok güzeldi bence. Bir yandan evet, çok uzattılar artık diyorum ama bir yandan da hiç bitmesin istiyorum!

Ceketleri ne kadar sevdiğimden hiç bahsetmiş miydim? Ya da nar çiçeği tonunu? İkisinin birleşimini? Kendisi İpekyol ama ne yazık ki yeni sezon değil, geçen bahar almıştım. Yine de bu kadar sevdiğim bir şeyin bu yazıda bulunmasını istedim. ^^

Diğer iki favorim de fotoğrafta, Essie Topless&Barefoot ve Jo Malone-English Pear&Freesia.

YouTube favorilerim, ne kadar girebiliyorsanız artık...

En sevdiğim blogger&vlogger'lar yazımı yazdıktan birkaç gün sonra, Chanel-Ebloui krem far fotoğrafı ararken bulduğum Karima. Blogunda kendisini yetenekli ve çok güzel bulduktan sonra bir de youtube kanalı olduğunu keşfettim ki çok da tatlıymış, bu zamana kadar nasıl görmedim bilmiyorum ama o favorilerim yazısını şimdi yazacak olsam kesinlikle listede olurdu! Ayrıca yanaklarımda öyle doğal bir pembelik olsa hiçbir ten ürünü kullanmayabilirdim sanırım.

Ve fitness videolarını sevenler için yeni keşfedip çok beğendiğim Carly. Tüm videoları çok güzel, özellikle şunu izleyince arkadaşlarınızı alıp spora gidesiniz gelmiyor mu? :-)

Umarım beğendiğiniz bir yazı olmuştur.

Connectez-vous pour laisser un commentaire

Follow us on